Roditeljski sastanci

31 listopada, 2021

Na sva tri roditeljska sastanka informirali smo roditelje o provedbi našeg Erasmus+ projekta ‘Integracija STEM sadržaja i engleskog jezika pomoću CLIL metode’.

 Sudionice Erasmus+ projekta Ana Livaja, Valentina Lovrić,  Dina Lalić i Eugenija Nemeth su roditeljima iznijele informacije o provođenju projekta ‘Integracija STEM sadržaja i engleskog jezika pomoću CLIL metode’. Detaljno su objasnile koje smo STEM aktivnosti do sada provele pri čemu su roditelji informirani o sadržajima koji se odnose na projekt i nalaze se na web stranicu vrtića te YouTube kanalu vrtića. Objave koje se odnose na tjedne aktivnosti vezane uz projekt se nalaze i na Facebook stranici vrtića.

 Roditelji su upućeni da su sve dosadašnje te buduće mobilnosti u potpunosti sufinancirane sredstvima EU programa Erasmus+. Budući da su i neki od nazočnih roditelja sudjelovali u programu Erasmus+, došlo je do razmijene iskustava pri čemu su i ostali roditelji mogli saznati puno korisnih informacija.

 Eugenija Nemeth je izvijestila roditelje o mobilnosti koju je pohađala te je iskustva povezala s načinom rada u vrtiću i budućim unapređenjima zahvaljujući novostečenim znanjima na primjeru mobilnosti 4Cs: komunikacija, suradnja, kreativnost i kritičko razmišljanje te povezivanju novostečenih znanja s konkretnim projektom. (ovdje treba biti link na prezentaciju koja je u prilogu)

Kako bismo dodatno proširili znanja o našem projektu, mobilnostima i programu Erasmus+ organizirali smo Erasmus+ kviz. Na laminiranim karticama koje su na jednoj strani imale logo EU s naznakom da je projekt sufinanciran sredstvima EU programa Erasmus+, nalazila su se sljedeća pitanja s ponuđenim odgovorima:

 1. STEM i CLIL. Znate li što označavaju ove skraćenice?
 2. mobilnosti. Znate li gdje?
 3. izume proučavali u svibnju 2021. godine?

Cilj ovih pitanja bio je informirati roditelje o programu Erasmus+ te budućim mobilnostima naših odgojiteljica.

Roditelji su na pitanja odgovarali u skupinama od dvije-tri osobe te se povela zanimljiva rasprava o spremnosti male djece za sudjelovanje u ovakvim aktivnostima. Vrlo dobar pokazatelj je bila reakcija jednog roditelja koji je rekao da njegovo dijete već pri izlasku iz vrtića počelo pričati o provedenom pokusu koji je ostavio veliki dojam. Osim toga, dijete u dobi od 4 godine je bilo u stanju detaljno prepričati tijek postupka i krajnji rezultat.  Ovo nas je osobno iskustvu prepričano od strane roditelja dodatno učvrstilo u uvjerenju da je postizanje iznenađenja i oduševljanja kod male djece, dobar način za ravoj budućih znanstvenih sklonosti.

Prihvaćenost projekta kod roditelja je iznimna te je bilo vidno oduševljenje izvješćem o provedenoj mobilnosti i budućim mobilnostima.

Na ovoj web stranici koristimo kolačiće u svrhu poboljšanja performansi stranice i u svrhu analitike koja nam služi za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Privacy Settings saved!
Postavke kolačića

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti informacije u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Ovdje kontrolirajte svoje osobne usluge kolačića.

Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo.

Za korištenje ove web stranice koristimo sljedeće tehnički potrebne kolačiće
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Koristimo Facebook za praćenje veza s kanalima društvenih medija.
 • m_pixel_ratio
 • presence
 • sb
 • wd
 • xs
 • fr
 • tr
 • c_user
 • datr

Odbijte sve kolačiće
Prihvatite sve kolačiće