Erasmus+

Dječji vrtić Medenjak provodi projekt pod nazivom ‘Integracija STEM sadržaja i engleskog jezika pomoću CLIL metode’. STEM sadržaji se odnose na znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku. CLIL metoda je metoda podučavanja stranog jezika, u našem slučaju je to engleski, u kontekstu STEM predmeta. To znači da odgojiteljice tijekom prezentacije sadržaja i interakcije s djecom u određenim situacijama koriste engleski jezik. Više možete pročitati na našem blogu te možete pogledati videe.

Projekt je započeo u studenom 2020. godine i trajat će do veljače 2022. godine, a provode ga odgojiteljice u svim dobnim skupinama djece – od jaslica do predškolskog uzrasta.

Cilj programa je razvijanje sklonosti  djece prema STEM sadržajima kroz aktivnosti koje potiču iznenađenje, čuđenje i dublje razumijevanje svijeta oko nas te rano učenje engleskog jezika čime se podupire stvaranje iznimnih jezičnih kompetencija.

Tijekom projekta odgojiteljice koje sudjeluju u projektu će pohađati edukacije vezane uz STEM područja, koje provode akreditirane ustanove u Europi. Edukacije će se održati u Italiji, Španjolskoj, Grčkoj, Češkoj i Irskoj. Na našim stranicama ćete moći pratiti sva događanja te pročitati blogove koji se odnose na STEM i CLIL aktivnosti.

Ovaj projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.