Top 10 božićnih filmova

23 prosinca, 2015

Blagdansko vrijeme je idealno za obiteljska druženja, a ako volite provoditi vrijeme pred televizorom donosimo vam popis 10 najboljih božićnih filmova po našem izboru.

Vrijeme Adventa, osim po bezbrojnim božićnim pjesmama i veselim reklamama, ocrtano je i raznim božićnim filmskim pričama, tako da smo odlučili izdvojiti za vas 10 božićnih filmova koji će donijeti osmijeh na vaše lice i uljepšati blagdane! Nema veze ako ste ih pogledali već 100 puta – Božic je i to je u redu!

Nadamo se da ćete uživati, mi sigurno hoćemo!

1. Home alone ( Sam u kući ) 1 i 2

Home-Alone-1-v3-333x500

Kevin McCallister (Macaulay Culkin) je dječak koji se s obitelji sprema na putovanje u Francusku gdje će provesti božićne blagdane. Užurbano spremanje u obiteljskoj kući ne dira previše flegmatičnog Kevina koji ne uspijeva privući pažnju niti jednog člana obitelji. Naposljetku ostaje zaboravljen i sam u kući što isprva nitko ne primjećuje.

2. Elf ( Patuljak )

elf

Jednog Badnjaka prije mnogo, mnogo godina, jedna se beba uvukla u torbu Djeda Mraza punu poklona i igračaka, a da on to uopće nije primijetio. Odgajan kao vilenjak, Buddy (Will Ferrell) naposljetku ipak odrasta u čovjeka tri puta većeg i od najvećeg vilenjaka te uviđa kako se nikada neće uklopiti u život na Sjevernom polu.

3. Jingle all the way ( Luda božićna zvona )

jinglealltheway-333x500

Kako bi se odužio svom sinu Jamieju zbog čestog izbivanja iz kuće, prezaposleni Howard odluči nabaviti popularnu igračku “TurboMan” te se odlučno suprotstavlja svima koji mu stanu na put, baš kao i pravi TurboMan.

4. Christmas Vacation ( Najluđi Božić )

christmas-vacation-poster-335x500

“Najluđi Božić” urnebesna je komedija, inače dio filmske serije National Lampoon’s Vacation, popularnih komedija koje prikazuju nevolje u obitelji Griswold, prosječne američke obitelji kojoj se svaki praznik, ljetovanje ili izlet pretvori u noćnu moru.

5. Deck the halls ( Bitka za Božić )

51fthWd5xFL

Bitka za Božić obiteljska je komedija o ljubomori, dobrosusjedskim odnosima, ukrašavanju doma i pravome blagdanskom duhu. Matthew Broderick i Danny DeVito okrenuti će Božić naglavačke kada odluče nadmašiti jedan drugoga u blagdanskim ukrasima.

6. The Santa Claus ( Djed Mraz ) 1, 2, 3

santa

Scott Calvin (Tim Allen) je bio Djed Mraz zadnjih osam godina. Njegovi odani patuljci smatraju ga najbolji Djedom Mrazom dosad. Ali Djed Mraz zapadne u probleme te počne gubiti kilograme, kada sazna da je njegov sin Charlie (Eric Lloyd), dospio na listu zločeste djece.

7.How Grinch stole the Christmas ( Kako je Grinch ukrao Božić )

grinch

Stanovnici gradića Who odbacili su Grincha (J. Carrey) dok je bio dijete zbog njegove ružnoće i zlobe. Nakon toga, on se povukao u spilju izvan mjesta i zamrzio ljude, što osobito dolazi do izražaja u vrijeme blagdana, kada su svi sretni, opušteni i međusobno se darivaju.

8. Love actually ( Zapravo ljubav)

love

“Zapravo ljubav” šarmantna je i inteligentna ljubavna komedija, bez ciničnog odmaka, namijenjena romanticima kojima nikad nije previše sretnih završetaka. Ljubav u mnogim njezinim formama i izvrsni glumci i zanimljivi likovi od početka do kraja filma intrigiraju i privlače gledatelja, uvlačeći ga u čarobni svijet ljubavi.

9. Four Christmases ( 4 Božića )

fourchristmaes

Brad i Kate su ljubavni par koji svaki put uspješno eskivira familijarne Božićne proslave, ali ove godine će ih imati čak četiri.

10. Surviving Christmas ( Kako preživjeti Božić )

Surviving-Christmas-Poster

Približava se još jedan Božić i usamljeni Drew ne želi ga ponovno provesti sam. Odluči se prisjetiti djetinjstva i božićnog slavlja u krugu obitelji, ali ubrzo naiđe na prepreku – u kući u kojoj je stanovao kao dječak ne pronađe svoje roditelje, već obitelj Valcos.

Dječji vrtić Medenjak

 

Na ovoj web stranici koristimo kolačiće u svrhu poboljšanja performansi stranice i u svrhu analitike koja nam služi za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Privacy Settings saved!
Postavke kolačića

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti informacije u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Ovdje kontrolirajte svoje osobne usluge kolačića.

Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo.

Za korištenje ove web stranice koristimo sljedeće tehnički potrebne kolačiće
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Koristimo Facebook za praćenje veza s kanalima društvenih medija.
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Odbijte sve kolačiće
Prihvatite sve kolačiće