Prehrana

Naša teta Blaža najbolje kuha. Da to nije tvrdnja bez osnove, najbolje je opisao naš I. M. koji je svojoj mami, koja je skuhala ručak, rekao: ‘Ali jedna je Blaža.’

Teta Blaža svako jutro na zidu u hodniku napiše što ćemo jesti za doručak, ručak i užinu. Za odlično kuhanje djeca je nagrađuju crtežima i pohvalama, upitima kada će biti njihovo omiljeno jelo i najčešćim pitanjem: ‘Što je danas za ručak?’.

Po namirnice odlazimo osobno, kuhamo jela koja su sastavom i okusom prilagođena djeci. Čak su i variva odlično prihvaćena! Ponosimo se popečcima od zobenih pahuljica za koje djeca misle da su napravljani od mljevenog mesa. Okus se ne razlikuje, a zobene pahuljice su odlična namirnica za pojačavanje imuniteta te pomoć pri upalnim procesima.  

Za užinu djeci dajemo svježe i sušeno voće, svježu mrkvu, kockice ananasa, ali ponedjeljkom i petkom pravimo iznimku pa nam teta Blaža ponedjeljkom priređuje kolač, a petkom imamo grickalice (opušteni petak).

Molimo da nas obavezno upozorite ukoliko je Vaše dijete alergično na određene namirnice kako bismo prilagodili prehranu. 

 

Ovdje možete pogledati jedan jelovnik.