Pametna ploča u Dječjem vrtiću Medenjak

Pametna ploča u Dječjem vrtiću Medenjak

Dječji vrtić Medenjak novu školsku godinu započeo je “velikim pojačanjem” Pametnom pločom sa svom pripadajućom opremom koja uključuje projektor računalo i zvučnike.

Pametna ploča bit će u prostorijama Dječjeg vrtića Medenjak, a omogućit će djeci da učenjem kroz igru usvajaju znanja i vještine na moderan način. Dokazano je da pametne ploče dodatno povećavaju motivaciju djece.

S razvojem novih vrsta pismenosti koje uključuju digitalne i medijske tehnologije, kritično je pripremati učenike od najranije dobi da razumiju i prilagode se ovim zahtjevima kako bi razvili vještine i kompetencije za budućnost koja je već pokucala na vrata. Uz četiri osnovna aspekta pismenosti: čitanje, pisanje, slušanje i govorenje, digitalna pismenost je ključna u današnjem svijetu.

 

Zašto koristiti tehnologiju u učionici?

– Tehnologija je zanimljiva i privlačna

– Tehnologija motivira

– Većina djece ima laptop ili smartphone

– Ne možemo promijeniti važnost utjecaja tehnologije na pismenost

– Za većinu nas pismenost znači: čitanje, pisanje, slušanje i govorenje

– U današnjem svijetu biti pismen znači koristiti digitalne medije

– Zabavne lekcije za svaki uzrast

Pametne ploče dokazano povećavaju motivaciju, angažman, te u konačnici uspjeh djece. Pametne ploče osim toga omogućavaju veliku interaktivnost, te potiču stvaralaštvo kroz stalnu razmjenu ideja. Bogatstvo sadržaja stoji vam na raspolaganju, ne klikom miša, nego dodirom ruke.

Pametne ploče namijenjene su i prikladne su za sve oblike vizualne komunikacije te učenje kroz igru. Nema oblika vizualne komunikacije koji pametne ploče ne pospješuju i olakšavaju.

Dječji vrtić Medenjak je na ovaj način postao prvi vrtić u Vinkovcima koji uz integriranu engleski jezik koristi i pametnu ploču u svakodnevnim aktivnostima.

No Comments

Comments are closed.