Ljetna aktivnost: igra šarenih sjena

igra šarenih sjena

Ljetna aktivnost: igra šarenih sjena

Ljetni sunčani dani pružaju nam priliku za kupanje, sunčanje, šetnje, igre na igralištu, ali i za razne istraživačke i kreativne aktivnosti.

Ovaj put odlučili smo vam predstaviti aktivnost koja će oduševiti svako dijete. Osim oduševljenja, izazvat će i znatiželju te želju za usvajanjem novih znanja.

Evo o čemu se radi:

Za Igru šarenih sjena trebat će vam olovke, bojice (pastele, drvene) ili flomasteri, sitnije igračke različitih oblika (ili kocke od kojih ćete izgraditi nove oblike) te mjesto pod suncem! 🙂

Djetetu ponudite papir i olovku te jednu igračku stavite uz njegov papir tako da na papir pada sjena. Djetetu recite da treba olovkom ocrtati sjenu koju igračka baca na papir.

Nakon što to učini, ponudite mu razne bojice i pustite mašti na volju. Neka dijete oboji crtež kako god mu se sviđa.

Nakon što rad bude gotov, pohvalite dijete i izložite rad na na vidljivo mjesto.

Nakon ove aktivnosti potaknite razgovor o Suncu, njegovom značaju za život na Zemlji ili djelovanju na kožu čovjeka, pratite u kojem smjeru će razgovor ići i pokušajte djetetu pružiti što više informacija koje samo traži. Potičite njegovu znatiželju, pokažite mu fotografije svemira na internetu i odgovorite na sva pitanja radoznale glavice.

Vjerujemo da ćete uživati!

 

No Comments

Comments are closed.