VODENI VRTIĆ 1

“Vodeni vrtić 1” je projekt Periske d.o.o. (Bazeni “Lenije”), a partner u projektu je Vinkovački plivački klub. Cilj projekta je da dijete razvije sigurnost u vodi i svlada početne elemente obuke plivanja, kako bi moglo radosno i bez straha obavljati razne aktivnosti u vodi. Dijete stječe vještinu kretanja u vodi samostalno i s pomagalima te se samostalno održava na vodi do 5 sekundi. Također usvaja tehnike skoka na noge i na glavu te svladava tehnike plutanja u vodi. Za djecu koja su prošle godine bili polaznici “Vodenog vrtića 1” i “Vodenog vrtića 2” primijenit će se u ovom projektu metodičke vježbe škole plivanja (procjenu usvojenosti plivačkih znanja izvršit će treneri).

Temperatura zraka na bazenima iznosi 33 stupnja, a vode 31. Dubina bazena je 60 do 100 cm. Podno grijanje je duž cijelog bazena. Djeca se tijekom poduke plivanja kreću isključivo u prostoru bazena u kojem mogu hodati. Provoditelji plivačkog programa su diplomirani kineziolozi i plivački treneri.

Pomoćna didaktička sredstva su: male loptice, obruči, predmeti za izranjanje, valjci za plivanje, narukvice za plivanje…

Projekt bi se provodio radnim danima, a ukupno 10 školskih sati (5 dolazaka na bazene po 2 školska sata kroz dva tjedna). Cijena programa je 150,00 kn, što uključuje i prijevoz. Sve uplate potrebno je izvršiti u vrtiću (moguće plaćanje na dvije rate). Projekt počinje s realizacijom od 05.10.2015. godine. Službeni raspored bit će objavljen na web stranici www.bazenilenije.com. Na bazenima postoje ugrađena sušila za kosu te će osoblje bazena pomoći odgojiteljicama spremiti djecu nakon boravka u bazenu. Roditelji mogu iz neposredne blizine promatrati provođenje programa “Vodeni vrtić 1” boraveći u bistrou Lenije. Sve prijave zainteresiranih potrebno je izvršiti do 25.09.2015. godine. Skupina djece koja mogu polaziti ovaj program su djeca od 4 do 7 godina starosti.

Nastavak plivačkog programa bit će “Vodeni vrtić 2”, a s provedbom će početi u ožujku 2016. godine. Cilj drugog projekta je da dijete samostalno propliva. O cjenovnim i drugim uvjetima vezanim za “Vodeni vrtić 2” pravovremeno ćemo obavijestiti sve zainteresirane roditelje.

No Comments

Comments are closed.