Piknik za plišane igračke

Piknik za plišane igračke

Mnoga djeca vezana su za svoje plišane igračke od najranijeg djetinjstva do tinejdžerskih godina, a često i u odrasloj dobi znamo gdje se nalaze naši najdraži medvjedići koje smo grlili prije spavanja. Kad spomenemo plišane igračke, najčešće mislimo na medvjediće, iako u današnje vrijeme u mekim plišanim oblicima možemo naći sve životinje i najdraže likove iz crtanih filmova. Dokazao je to naš Piknik za plišane igračke! Na dekicama se nalazilo mnoštvo dragih likova, koje su naši Medenjaci čuvali, mazili, upoznavali s prijateljima, hranili ih i tješili ukoliko bi ih trenutak ranije u igri zaboravili i ostavili same na travi.

 

[pb_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=jF3QQ6TCKpY”][/pb_video]

 

Plišane igračke u vrtiću nisu neobična pojava jer najčešće one, uz dekice, igraju ulogu prijelaznog objekta koji je djeci jako važan kod privikavanja na vrtić. Prijelazni objekt je bilo koji drag predmet koji povezuje dijete s domom i roditeljima, te mu pruža utjehu u prvim danima boravka u vrtiću, kad mu je još neobično provoditi vrijeme bez roditelja, a ostala djeca i odgojiteljice su relativno nepoznate osobe u koje tek treba steći povjerenje.

Upravo zato što ove igračke igraju tako važnu ulogu u stjecanju prve samostalnosti, odlučili smo im zahvaliti na najbolji mogući način – zajedničkom igrom i zabavom, uz puno smijeha i dječje radosti.

Piknik za plišane igračke stavio je baš njih u centar pozornosti, a djeca su bila oduševljena što mogu svoje drage igračke pokazati prijateljima te se pohvaliti njihovom ljepotom, veličinom ili nestašlukom. 🙂

No Comments

Comments are closed.