Medenjakov Dan jagoda

Danas smo u vrtiću obilježili Medenjakov Dan jagoda!

Teško možemo zamisliti voće primamljivijeg izgleda, ugodnijeg mirisa i finijeg okusa od jagoda. Slažu se s tim i svi naši Medenjaci koji su danas pripremali i s užitkom kušali ove divne plodove.

Smatramo da je važno djecu učiti da jedu zdrave, kvalitetne i svježe namirnice, a pogotovo se to odnosi na voće i povrće. Obilježavanjem ovoga dana, pokazali smo im da je to isto toliko ukusno, koliko i zdravo.

No, znate li Vi, veliki, zašto su jagode tako zdrave?

Jagode sadrže velike količine vitamina A i C, te puno vlakana, željezo i folnu kiselinu.

Zahvaljujući svojim protuupalnim, antipiretskim i antibakterijskim svojstvima, jagode će nam poslužiti pri ublažavanju upalnih procesa, za sniženje temperature i kod bolova u mišićima.

Posjeduju analgetska svojstva, pa ukoliko Vas uhvati glavobolja, uzmite zdjelicu jagoda i počastite se, a ukoliko Vam je potrebno čišćenje organizma, učinite isto. Najbolje ih je jesti svježe i nezašećerene.

Može se piti i čaj od jagodinih listića – koji se koristi kao lijek protiv probavnih smetnji, ekcema, upale grla, gripe i prehlade, a sve su to tegobe koje često muče naše mališane.

Ako Vam sve navedeno nije dovoljno da odmah navalite na jagode, dozovite u mislima njihov neodoljivi miris i jarko crvenu boju… Vjerujemo da ćete se brzo predomisliti!

No Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *