U Dječjem vrtiću Medenjak, uz glavni obrok, djeca imaju na izbor pahuljice, voće, tost i zdrave prirodne sokove ili tople napitke.

O važnosti zdrave uravnotežene prehrane u životu djece vrtićkog uzrasta već je, čini nam se, suvišno i govoriti. Dječji rast i razvoj uvelike ovisi o tome što, koliko i kada jedu pa se u Medenjaku trudimo zadovoljiti sve standarde zdrave prehrane, a ujedno i učiniti hranu finom i ukusnom kako bi ju djeca sa zadovoljstvom jela.

Ukusno i fino

Za sva remek djela kuhinje brine se naša teta Jasna, pripremajući nam svaki dan obroke koje volimo, u kojima uživamo i od kojih rastemo i razvijamo se u velike i zdrave djevojčice i dječake.

Zdravo

Naravno, ukusi i preferencije su različiti pa postoje jela koja volimo više i ona koja volimo malo manje, ali moramo reći da su sva jela tete Jasne ukusna i fina.

Raznoliki obroci

Među djecom provodimo i ankete o tome što vole jesti, kod kuće ili u vrtiću, pa nastojimo pri kreiranju jelovnika uzeti u obzir i njihove želje.

Higijena prije obroka

Samostalnost u hranjenju te briga za vlastitu higijenu prije i poslije obroka također su važni aspekti naših doručaka, ručaka i užina.

Ponašanje za vrijeme obroka

Usvajamo osnove lijepog ponašanja za stolom i time postajemo pristojni mali ljudi koji, ako ćemo suditi po manirima, mogu čak i pratiti roditelje na važne poslovne sastanke (međutim, to ne radimo jer su nam takvi sastanci jako dosadni)!

Male slatke nagrade

Iako su njihove želje najčešće vrlo „slatke“ i ne uklapaju se u naš koncept zdrave prehrane, ostvarimo im poneku, čime ih motiviramo da jedu i ono što nije baš omiljeno u dječjem svijetu, poput blitve ili kelja.