Valentina Lovrić

Završila sam studij predškolskog odgoja u Slavonskom Brodu. Dolazim iz mnogobrojne obitelji tako da nisam samo ‘teta’ po zanimanju, već sam teta i izvan radnog vremena.
Izabrala sam ovo zanimanje zato što volim raditi s djecom, jer su iskrena i puna mašte. Raduje me kada im ponudim aktivnosti, a oni ih s veseljem prihvate.
Zbog toga je rad u vrtiću i posao odgojitelja ono što želim i volim raditi te smatram da je za odgojitelja važno stalno se prisjećati kako je biti dijete te djeci uljepšati taj bezbrižni dio života.
Bajke i priče
Dječje igre
1000 zašto/1000 zato
Dječji vrtić Medenjak
Dječji vrtić Medenjak

Eugenija Nemeth

Po zanimanju sam profesorica engleskog i njemačkog jezika, pa me mnogi pitaju zašto sam se odlučila raditi baš u vrtiću. Jedan od glavnih razloga je taj što oduvijek smatram da nikada nije dovoljno rano da djeca počnu učiti, a posebno se to odnosi na strane jezike.
Ovo se pokazalo točnim u našem Medenjaku, jer su  djeca najbolji učenici koji napreduju velikom brzinom ako im je sadržaj zanimljiv te tada za njih nema granica.
Glavna ideja koja me vodi pri radu u vrtiću je stvaranje okruženja za razvoj zadovoljnog i sretnog djeteta, što se može postići samo ako je ostvarena suradnja između odgojitelja i roditelja. Upravo zbog toga, roditeljima svakodnevno stojimo na raspolaganju u vezi sa svim temama koje su im važne.
Nadalje, važno je i uključivanje u širu društvenu zajednicu pa se Medenjaci rado odazivaju pozivima na predstave, druženja, priredbe, izložbe i sva okupljanja na koja smo pozvani. Najvažniji pokretači rada u vrtiću su entuzijazam, komunikativnost, spremnost na iznenađenja i nesvakidašnje situacije, te velike količine mašte i strpljenja.
Naš je moto ‘Učimo, sudjelujemo i stvaramo!’. Koristimo svaki dan da osnažimo našu djecu da izrastu u zdrave, sretne i pametne Medenjake.
Engleski jezik
Njemački jezik
Ideje

Marijana Vranić

Živim u Gorjanima, mjestu u okolici Đakova, i imam sina Niku. Završila sam predškolski odgoj na Učiteljskom fakultetu u Osijeku. Vedra sam i komunikativna osoba, uvijek spremna za druženje i razgovor.
U slobodno vrijeme čitam, vozim bicikl i provodim vrijeme sa svojom malom obitelji.
Uživam u svom poslu jer sam svakodnevno okružena velikom ljubavlju tih malenih neiskvarenih bića, a ujedno i počašćena, jer mi je povjereno ono što je svakom čovjeku najvažnije na svijetu, a to je njegovo dijete. Upravo je taj osjećaj neprocjenjiv i čini ovaj posao još ljepšim.
Priče i bajke
Vožnja biciklom
Čitanje
Dječji vrtić Medenjak

Danijela Kockarević

Živim u Ivankovu, a završila sam studij Predškolskog odgoja i obrazovanja u Slavonskom Brodu. Prvo lijepo iskustvo rada s djecom stekla sam tijekom stažiranja i tako produbila svoju ljubav prema odgojiteljskom pozivu.
U slobodno vrijeme volim boraviti u prirodi, te se baviti kreativnim radom.
Volim raditi svoj posao jer me boravak među djecom ispunjava posebnom radošću.
Njihova iskrenost, spontanost i ljubav uljepšavaju mi svaki dan na poslu, a kroz raznovrsne poticaje koje od njih dobivam i ja se razvijam kao osoba.
Kreativne radionice
Priroda i društvo
Priče i bajke

Jasna Štivić

Živim u Ceriću, majka sam troje djece.
Zašto volim raditi u vrtiću?
Iako radim kao kuharica, stalno sam u kontaktu s djecom kojoj treba pružiti puno ljubavi. Svaki slobodan trenutak koristim za razgovor i poneku toplu riječ s djecom. Volim kada dođu u kuhinju i kažu kako im teta Jasna kuha najbolji ručak. Te male sitnice uljepšavaju moj posao. U slobodno vrijeme bavim se svojim vrtom, ručnim radom, te se družim sa svojom djecom.
Maskiranje povrća
Superzdravi slatkiši
Kuhanje i hranjenje
Dječji vrtić Medenjak
Dječji vrtić Medenjak

Marija Rajič

Moje ime je Marija Rajič i završila sam Studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Osijeku.

U slobodno vrijeme volim voziti bicikl i tražiti nove igre za djecu.

Volim raditi u vrtiću jer su djeca iskrena i vole bez uvjeta. Veliko mi je zadovoljstvo vidjeti ih kako kroz igru uče i napreduju.

Toplina
Nove igre
Tjelesna aktivnost

Iva Šuker

Dolazim iz Ivankova i završila sam studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Osijeku! Volim ovaj posao i uživam u radu s djecom jer me ispunjava veseljem i toplinom.
Također smatram da i mi možemo puno toga od njih naučiti. U slobodno vrijeme volim se voziti biciklom te uživati u kavi i čokoladi. Uz to izrađujem i raznovrsne igre za djecu.
Odgajanje djece
Dječji vrtić Medenjak

Jasmina Bičanić

Ja sam Jasmina Bićanić. Stanujem u Andrijaševcima, a studij predškolskog odgoja završila sam na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.
Na odabir ovog poziva privukla me pomisao kako su djeca nepresušan izvor ideja, neopterećeni  svakodnevnim problemima koji nas okružuju. Ona inspiriraju, svatko na svoj način, unose radost i svježinu u naše živote, iskreni su, te nas podsjećaju da nije sve onako kako odrasli to vide.
Pružaju nam bezuvjetnu ljubav koja nam je svima uvijek potrebna.
U ovom poslu imamo privilegiju promatrati svaki pozitivan pomak kod djeteta i napredovati zajedno s njima, te im biti podrška na njihovom putu ka zrelosti. Volim ovaj posao jer svu svoju kreativnost mogu podijeliti s djecom i mogu uživati u aktivnostima s jednakom radošću  i oduševljenjem kao što oni uživaju i otkrivaju svijet oko sebe.
A što radim u slobodno vrijeme?
Bojam, izrađujem predmete, uživam u prirodi, družim se , plešem i pjevam, jer smatram kako nikad ne smijemo prestati biti djeca, barem iznutra.

Ana Livaja

Dolazim iz Slakovaca.  Završila sam Studij predškolskog odgoja u Orašju.
Volim svoj posao i uživam u radu s djecom. Djeca imaju određene želje vezane uz njihovo obrazovanje, težim tome da im uspijem ispuniti ih i poticati ih u tom njihovom putu.
Dječja ljubav je nešto posebno.
Ljubav nije igra, to djeca znaju bolje od odraslih.
Koliko god im dajete oni će vama uzvratiti duplo!
Vedra sam i komunikativna osoba uvijek spremna za razgovor.
U slobodno vrijeme bavim se folklorom, čitam, putujem i provodim vrijeme s obitelji i prijateljima.
Dječji vrtić Medenjak
Dječji vrtić Medenjak

Jelena Tetkić

Po zanimanju sam stručna prvostupnica predškolskog odgoja i živim u Županji. Studirala sam u Petrinji, a prvi posao u vrtiću sam dobila u Zagrebu gdje sam radila u jaslicama. Na mene je moj prvi posao ostavio snažan pozitivni utjecaj te sam stekla iskustvo koje i sada koristim.
Za ovaj sam se posao odlučila iz jednog jedinog razloga – iz ljubavi prema djeci. Mislim da je ta ljubav obostrana i za mene je ona najveća nagrada koju čovjek može dobiti.
U slobodno vrijeme se bavim folklorom, a od malih nogu pjevam u zboru, što su bitne vještine u vrtiću u kojemu pjesma i ples nikada ne prestaju.
Odgajanje djece
Ples
Pjevanje