Srednja Medenjakova skupina

Bistrići su Medenjakova srednja mještovita skupina koju pohađaju djeca u dobi od 3. do 5. godine.

  • U dobi od tri godine djeca počinju učiti kako funkcionirati s drugim ljudima, bolje kontroliraju svoje emocije te počinju razumijevati i usvajati socijalne vještine.
  • Djeca ove dobi imaju snažno razvijen svijet mašte i često im je teško razlikovati što je stvarno a što zamišljeno, zbog čega je rad s njima vrlo dinamičan i zanimljiv.
  • Uživaju u tjelesnoj aktivnosti i vole trčati, skakati, voziti bicikl, plesati, spuštati se niz tobogan te činiti sve druge energične aktivnosti.
  • Često im treba prijelazni objekt – draga igračka ili dekica – kako bi se osjećali sigurnije u novoj okolini.

Djeca ove dobi govore jednostavnim rečenicama, ali se ponekad toliko toga događa u njihovim malim glavicama da, u želji da sve to izreknu, počnu zamuckivati ili se potpuno zbune.

Treba ih slušati svaki put iznova, puno im čitati, postavljati pitanja, prepričavati priče, poticati ih te odgovarati na svaku znatiželju. Iz dana u dan to činimo u Medenjaku, zbog čega su naši Bistrići zaista mali bistrići koji svašta znaju i mogu!

Dobna skupina
3 - 5 godina
Veličina grupe:
15 - 20 djece

Poticanje i ohrabrivanje

Sve promjene treba nježno poticati, podržavati i uvijek djetetu biti oslonac i pratitelj, kako u napretku, tako i u poteškoćama.

Sigurna okolina

Okolinu u našem vrtiću oblikovali smo na način da smo pazili na sve razvojne potrebe djeteta.

Učenje i razvoj

Dječji vrtić Medenjak pruža djeci sigurno okruženje ispunjeno neobičnim materijalima, zvukovima, različitim osjetima, smijehom i nježnošću.

Edukativna okolina

Edukativna okolina je poticajna, raznolika, sigurna i topla, zbog čega naši Majstori iz dana u dan napreduju na svim razvojnim područjima!

Rastite s nama

Do treće godine dijete prolazi kroz širok spektar motoričkih promjena koje su svrhovite za postizanje ciljeva i manipulaciju predmetima koji ih okružuju.

Interaktivna okolina

Dijete u ovoj dobi uči razlikovati primjerena i neprimjerena ponašanja kroz interakciju s odraslim osobama koje su mu važne u životu.