Erasmus+ i projekt ‘Integracija STEM sadržaja i engleskog jezika pomoću CLIL metode’ na vinkovačkom korzu

1 lipnja, 2021

Danas su Genijalci, teta Dina i Miriam otišle na vinkovački korzo te u park u centru grada gdje su prolaznicima pokazali što radimo u sklopu projekta ‘Integracija STEM sadržaja i engleskog jezika pomoću CLIL metode’.

Bilo je jako zanimljivo, jer smo ponijeli Beet-bot-a  , vrtuljak , pribor za pokus, papirnate čaše i Polaroid aparat.   

Sve ovo smo ponijeli kako bismo mogli pokazati što radimo tijekom projekta te kako bismo uključili zainteresirane građane u neke od naših aktivnosti.

Tako smo napravili pokus s octom i sodom bikarbonom tijekom kojega je nastao veliki vulkan. Pokus je izvela i gospođa koju smu zatekli na korzu. Nakon toga prolaznicima smo postavljali pitanja iz i o znanosti, a pokazali smo im kako programiramo Bee-bot-a, kako se može napraviti vrtuljak te smo provjerili koliko plastičnih čaša mogu složiti u piramidu.

Sve smo prolaznike koji su sudjelovali u zadacima nagradili instant Polaroid fotografijom na čiji rub smo napisali Erasmus+ i Dječji vrtić Medenjak te datum 8. 6. 2021.

 

 

 

 

Cilj posjeta korzu je bio upoznati građane s projektom i pojedinačnim aktivnostima. Želimo da svi znaju da je vrtić mjesto na kojemu se od malih nogu razvija interes za STEM predmetima te da su djeca predškolskog uzrasta pravi mali istraživači koji vrlo rado dijele svoj entuzijazam i radost s drugim ljudima, kao što to možete vidjeti na fotografijama.