Svjetski dan zaštite okoliša

5 lipnja, 2015

05. lipnja obilježava se Svjetski dan zaštite okoliša.
Znaju to jako dobro naši Medenjaci, koji na svoj okoliš uvijek rado paze, a kako bismo obilježili ovaj važan dan za sve nas, ponudili smo im jednu novu aktivnost koja im se odmah svidjela.
Budući da papirića na dvorištu nemamo, a cesta je preopasna da bismo se rastrčali po ulici, nismo mogli čistiti svoj okoliš od smeća na onaj klasičan način kako se to inače čini. No, ideja koju su tete imale bila je još bolja. Naime, od starih rolica i materijala koje imamo u vrtiću izrađivali smo si igračke. Od svih predloženih igračaka, djeci su se najviše svidjeli autići, pa smo izradili nekoliko veselih i šarenih kojima su se dječaci, ali i djevojčice, rado igrali. Ovakav oblik recikliranja djeci je blizak i vrlo lako izazove njihovu pažnju.
U Medenjaku se uvijek trudimo približiti djeci važnost čuvanja okoliša, jer je čist i zdrav okoliš važan za našu čistoću i zdravlje. Svima nam je jasno da zagađujući okoliš, zapravo zagađujemo svoj dom, a to nitko od nas ne želi.
Stoga Medenaci poručuju da pazite gdje bacate papiriće od slatkiša i vrećice iz kojih ste pojeli čips ili smoki, kao što to čine i oni sami, a budući da ste vi veliki, sigurni smo da možete učiniti i puno više kako bi naš zajednički dom ostao lijep i ugodan za život!